PIANOWERKPLAATS 

ALBERTIEN DE PATER 

Sinds 1988 ben ik, Albertien de Pater, allround pianotechnicus. De afgelopen 30 jaar heb ik talloze piano's en vleugels gerepareerd, gereviseerd en gerestaureerd. Tijdens en na de driejarige opleiding pianotechniek te Amsterdam werkte ik voor verschillende bedrijven, freelance en in loondienst. Na 1995 ben ik als zelfstandige doorgegaan. Vanaf de oprichting (k in 1995) ben ik lid van de VvPN, de Vereniging voor Pianotechnici Nederland. Nadat ik de proeve van bekwaamheid met goed gevolg afgelegd had mocht ik de titel CPT (Certified Piano Tuner) voeren. Als stemmer ben ik al die tijd volop werkzaam geweest bij particulieren, in concertzalen, theaters en studio's.

Gedurende 15 jaar heb ik mijn werkplaats in Amsterdam gehad, daarna 10 jaar in Wormerveer. Deze heb ik medio 2013 verhuisd naar mijn woonplaats Haarlem.
De opzet is veranderd: de in- en verkoop van instrumenten is gestopt. De nadruk ligt nu op stemmen, mechaniekrevisies, afregelen en intoneren. Doorsnee onderhoudsbeurten kunnen meestal ter plekke aan huis gedaan worden. Voor uitgebreidere reparaties haal ik het mechaniek op en breng het naar mijn werkplaats.
Kijk op faq's voor meer uitleg over stemmen, pianotechniek, luchtvochtigheid en andere belangrijke onderwerpen voor een pianobezitter.

De regio's waar ik stem zijn mijn huidige woonplaats Haarlem en omgeving, Amsterdam (waar ik ruim 20 jaar gewoond heb en nog steeds een paar keer per week te vinden ben) en de Zaanstreek.